Mužské play-off je jasné, ženské a juniorské sa črtá

Popri Hale Slovenského zväzu hádzanej sa dianie rozbehlo aj v susednom Dome športu a nabitý piatok ponúkol 49 zápasov. Tie odhalili nasadenie do play-off pre tímy elitnej mužskej kategórie, určil šestnásťfinalstov otvorenej časti mužského turnaja a z dvoch tretín nás priblížil k tomu, aby sme spoznali dvojice vyraďovacej časti aj medzi ženami a juniormi. Najpresvedčivejšie si zatiaľ počína Regazzi Verbano Unihockey, Maskantje Juniors 00, AIK Kattohaikaras, Falcons Stará Ľubovňa, FRAM Ladies Team a juniorský tím Black Angels.

Juniori

Slovak Floorball Cup 2022 hrá iba šesť tímov do 19 rokov, ktoré v rámci základnej časti hrajú vzájomný zápas s každým súperom. Top štvorka sa následne vydá do semifinále, zvyšní dvaja zohrajú duel o konečné piate miesto. Najlepšie rozohrané to majú pražskí Black Angels s tromi výhrami z troch zápasov. V nedeľu ich ešte čaká stretnutie s priebežne druhými Snipers, ktorí taktiež nenašli premožiteľa, no raz remizovali. Stalo sa tak s priebežne tretím T.B.C. Králův Dvůr. Po štvrtkovej desaťgólovej nádielke do siete posledného Horse Power zohrali Black Angels v piatok dva vyrovnanejšie zápasy. V čisto českej konfrontácii pokorili Králův Dvůr 3:1 a statočne ich hrýzol aj Hurikán Bratislava, ktorý je aj pre prehru 5:7 priebežne štvrtý. O túto pozíciu sa ešte popasuje v mestskom derby s Lidom.

Muži Open

Najpočetnejšia zložka turnaja je tvorená 26 tímami a tieto zápasy sa tak premelú v mimoriadne rýchlom tempe. Na rozdiel od juniorov a žien však „muži open“ majú za sebou kompletnú základnú časť a poznáme šesnásťfinálové zloženie. Víťazi skupín pritom majú istý postup do osemfinále a o právo vyzvať ich sa pobijú celky z nižších priečok. Skupinu A ovládol tím slovenských talentov Maskantje Juniors 00 s 12 bodmi zo štyroch zápasov a skóre 32:5. Jeho najbližším prenasledovateľom bolo AIK Kladno, zdolané len raz, podobne ako Gykovy Stars. Táto dvojica si vo vzájomnom zápase body podelila po remíze 5:5.
V „Béčku“ boli podobne suverénni chlapci AIK Kattohaikaras, ktorí zmarili „double“ prvých miest Maskantje Juniors. Vzájomný zápas Česi vyhrali 5:3 a o čosi viac ich potrápila IBK Galia, s ktorou si poradili tesne 2:1. Galia je tretím tímom skupiny.
Skupiny C aj D prinútili kompetentných vytiahnuť kalkulačky, pretože trojice tímov skončili so šiestimi bodmi. Počty vyšli priaznivo pre Blue Horses Stochov, ktorý zdolal Heineberg o tri góly a ten sa usadil na treťom mieste. JElita hrali s obomi týmito súpermi vyrovnanejšie stretnutia, tak okupujú druhé miesto.
V skupine D boli podobné okolnosti medzi prvým IBK Duško Team, druhými Krokodilčkimi a tretím Sarosom Olomouc. Vo zvyšných dvoch skupinách boli počty opäť o čosi jednoduchšie a rozhodoval jeden vzájomný zápas. Deväťbodoví Falcons Stará Ľubovňa idú ďalej z prvého miesta pred druhým IBK Grenades a v F-ku je DeLi na prvom mieste pred Panthers Pohořelice, hoci obaja nazbierali šesť bodov.

Ženy

Ženy majú iba dve základné skupiny a definitívne poradie v nich sa dozvieme až v sobotu dopoludnia. V skupine A to má výborne rozohrané FRAM, ktorý od Heinebergu a Giants neinkasoval ani gól a nastrieľal osem. Bratislava Giants a Snipers Bratislava sa preťahujú o druhú pozíciu, pričom vzájomný zápas vypovedá v prospech prvých menovaných. Heineberg AIK je bez bodu. Aj v skupine B je zatiaľ nezdolaný tím, no Harvard Partizánske si pripísal dve tesné víťazstvá 2:1. V nedeľu ráno ho čaká v zápase extraligistiek Hurikán Bratislava, ktorý sa ešte môže katapultovať na prvé alebo druhé miesto. Medzi Bratislavčankami a Partizánčankami je nateraz maďarské družstvo Phoenix Fireball. Fiľakovo je po prehrách so slovenskými súperkami na poslednej priečke.

Muži Pro

Florbalovo najatraktívnejšia kategória na turnaji vo večerných hodinách uzatvárala piatkový program. Známym faktom bolo, že play-off hrá všetkých osem mužstiev, no ich poradie v základných skupinách rozhodlo o tom, z akého miesta budú nasadené. Švajčiarsky Regazzi Verbano Unihockey je stopercentný a s veľmi exhibičným skóre 19:15 vyhral skupinu A pred Bulldogs Brno, FRAM Floorball Teamom a Snipers Bratislava. Brnenský tím do 23 rokov si okrem prehry so Švajčiarmi poradil s obomi slovenskými rivalmi, FRAM berie tretie miesto vďaka poludňajšiemu piatkovému víťazstvu nad „Snajpermi“ 3:2.
Plný počet bodov majú zatiaľ na konte aj Grasshoppers Žilina, ktorí prvenstvo v skupine spečatili neskorým večerným víťazstvom nad Lidom 2:1. Namiesto troch šesťbodových tak má skupina B deväťbodového víťaza a za ním švajčiarsky Iron Marmots, ktorý síce „Kobylkám“ podľahol, no poradil si so zvyšnými dvomi súpermi. Lido má tri bodíky, Victory Stars Dubnica v skupine nebodovali.

Aktuálné články