Bodkou za tesnými nedeľnými duelmi boli suverénne finále

Počas nedele už neboli v akcii elitné mužské tímy, ale to rozhodne neznamenalo, že by v športovej hale bolo mŕtvo. Rozhodovalo sa o držiteľoch trofejí v ženskom aj otvorenom turnaji. Hodnotiť môžeme, že k nemeckému šampiónovi tohto ročníka Slovak Floorball Cup pribudol aj jeden slovenský a jeden český tím. Z dvanástich zápasov posledného hracieho dňa rozhodol polovicu najtesnejší rozdiel.

V sekcii „open“ sme už od sobotného rána vedeli, že sa obhajoba konať nebude. Francúzski hostia Tigres stroskotali v prvom vyraďovacom kole na Mělníku, no ani jeho cesta do nedele nepokračovala. Medzi najlepších štyroch sa najjednoznačnejšie prestrieľalo Gymnázium Chomutov, ktoré za celý turnaj bránky súperov zbombardovalo 46 gólmi. Niet divu, že v all-star tíme mali Chomutovčania dvojnásobné zastúpenie, štyria sú v top desiatke kanadského bodovania a domov cestujú so zlatom.

Druhé miesto berie slovinský FBC Borovnica s bilanciou 5-2. Prehral svoj prvý a posledný zápas na turnaji a zdolal solídne tímy ako Spartak Hluk alebo Drobci GKS. Druhá spomenutá česká družina berie bronz. S turnajom sa lúči výhrou nad B-tímom Snipers Bratislava 7:3. Najužitočnejším hráčom „open“ je Chumutovčan Petr Kadlec s bilanciou 4+11.

Skupinová fáza medzi profesionálmi naznačovala triumf Nemcov alebo Čechov a české oslavy boli najpravdepodobnejším vyústením aj v najpočetnejšom turnaji. Najväčšie šance domácim tímom sa dávali medzi ženami. Piaty raz po sebe triumfovalo slovenské družstvo. Po FRAM-E, mladých reprezentantkách „Od Tatier k Dunaju“ a Partizánskom je to tentoraz výber Tempish Old Stars.

V nedeľu doobeda v „predčasnom finále“ vyhral nad Harvardom Partizánske 3:2 a vo finále rozstrieľal Fbc Orel Rtyně v Podkrkonoší 7:2. Duo slovenských legiend Denisa Ferenčíková – Michaela Šponiarová sa postaralo o deväť gólov. Strelecké štatistiky však ovládla Michaela Vršková z Partizánskeho s okrúhlymi desiatimi zásahmi. Partizánčanky získali bronz. V poludňajšom stretnutí zdolal Nemšovú 11:4. Napriek druhej finálovej prehre v rade sa spokojne z Bratislavy vracia aj strieborná Rtyně. Zostava minulý rok vybojovala striebro pod menom „Příjdu dýl“. O rok to možno vyskúšajú opäť v iných farbách.

Taký bol posledný hrací deň. Všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne odohrané zápasy, výbornú náladu a vidíme sa na palube Slovak Floorball Cupu 2025.

Aktuálné články