Štvrtok nám naznačil prvých favoritov tohto ročníka

Minulý turnajový ročník nám pripomenul, že vyletieť na najvyšší stupienok sa dá aj po menej vydarenej skupinovej fáze, no i tá zväčša veľmi veľa napovie. Po bohatom štvrtkovom programe sa za horizontom začínajú objavovať prví favoriti a medailoví ašpiranti v jednotlivých kategóriách. Zhodnotiť môžeme, že vysoké víťazstvá zatiaľ prevažujú nad tesnými výsledkami.

Mužská „pro“ kategória má za sebou štyri zápasy a aspoň raz bol v akcii každý jej účastník. Po dvakrát Astra Obwalden a ŠK Lido, pričom švajčiarsky tím má na konte plný počet bodov a divoké skóre 14:4. Majstra Slovenska teší aspoň výhra v mestskom derby nad Snipers a rovnako trojbodový je aj Sparkasse Weissenfels. V rýchlom a atraktívnom zápase zdolal omladinu Vítkovíc 4:3, pričom ide o jediný „pro“ zápas dňa s prívlastkom dramatický.

Vysoké víťazstvá zbieral na úvod aj ženský turnaj. Harvard Partizánske nedal šancu Rudým dračiciam Týn nad Vltavou a očakávaný šláger A-skupiny ukoristil pomerom 9:1. Osemgólový rozdiel bol k videniu aj v druhom dueli tejto skupiny, kde Fiľakovčanky rozstrieľali rakúske Golden Chicks 8:0. Rozloženie síl jasne určila aj C-skupina, v ktorej domáce veteránky Tempish Old Stars zdolali Nemšovú 7:0 a tradičný maďarský účastník turnaja Phoenix Fireball porazil Modru rozdielom štyroch gólov. Iným životom si žije ženské „Béčko“, kde sa čokoľvek predpovedá ťažko. Snipers Bratislava a Rtyně v Podkrkonoší zatiaľ majú na konte jedno víťazstvo najtesnejším rozdielom.

Keď už dnešný text ladíme takto „debaklovo“, otvorený turnaj priniesol výsledky ako 10:2, 7:0, 8:2 či 6:1. Najvyšší zo spomenutých skalpov si odniesla česká partia FBK Spartak Hluk, vysokú výhru s čistým kontom zaznamenali AIK Kattohaikaras a ďalšie dva vydarené vstupy do turnaja patria chomutovským gymnazistom a „pofínčenej“ Trnave. Podobne ako medzi profíkmi a ženami, ani „open“ sekcia zatiaľ nepriniesla žiadnu remízu. Z jej dvanásťzápasovej nádielky k tomu boli najbližšie duely FBC Slavia Praha "Benfica" - Snipers Bratislava a FBC Hobíci - Drobci GKS. V oboch prípadoch si „hostia“ vypracovali náskok 3:0 a súper sa stíhacou jazdou dostal na dostrel.

Aktuálné články