Máme zamotané „pro“ a potenciálne čierne kone v osemfinále

Ako sa na kvalitný turnaj patrí, 7. ročník Slovak Floorball Cupu zapísal v základnej časti remízy, debakle aj prekvapenia. Profíci namiešali záver programu dlhodobej časti tak, že by sa v tom stratil aj ten najzorientovanejší. Zvyšné dve časti majú suverénov, ktorí zbierajú výlučne víťazstvá a rozdiel skóre činí +17 či +18, aj celky, ktoré si v skupine zapísali veľmi cenný skalp a ten z nich robí nebezpečného súpera, aj keď neštartujú z pole position.

Elitná kategória nedáva nikomu šancu napraviť dojem zo základnej časti prostredníctvom play-off a rez pri výbere dvoch finalistov je nekompromisný. Preto bol piatok, s dvomi či dokonca tromi odohranými zápasmi jednotlivých mužstiev, extrémne dôležitý. Čo organizátora vždy teší, je dramatické a vyrovnané dianie. Veľkou varechou miešal najmä Sparkasse Weissenfels. V dopoludňajšom vystúpení stratil všetky body proti Snipers, popoludní v konfrontácii nemeckého a slovenského šampióna zostrelil Lido a večer šiel na prvé miesto po víťazstve nad Astrou Obwalden. V poslednom zápase stačí Weissenfelsu bod proti priebežne poslednej Viedni a postúpi do finále. V hre o finálovú miestenku je stále pätica tímov. Vo vlastných rukách to majú juniori Vítkovíc. Víťazstvo nad Lidom = finále. Dva bratislavské celky i Obwalden budú potrebovať zakopnutie Čechov.

Ak sa nám po otváracom dni málil počet remíz, jednu dopriali „profíci“ v dueli Vítkovice – Snipers, štyrmi prispel otvorený turnaj a ďalšie dve vyrobili ženy. Ženské základné skupiny sú na konci a vznikli osemfinálové dvojice. Ako najvyššie nasadené družstvá idú do akcie Harvard Partizánske, Orel Rtyně v Podkrkonoší a Tempish Old Stars. Extraligistky z domácej ligy ako jediné šliapu bez straty bodu s 21 strelenými a iba dvomi inkasovanými gólmi. Severočešky odohrali tesnejšie duely s jednou remízou, jednou výhrou o gól a jedným presvedčivejším víťazstvom, kým papierovo najnabitejší tím popri dvoch shutoutoch zachraňoval bod proti Modre mazaním dvojgólového manka. V osemfinále dávame do pozornosti česko-maďarský súboj Rudých dračíc s Phoenixom Fireball, kde síce obaja skončili na treťom mieste svojej skupiny, ale mimoriadne ťažkej a vypadnutie v prvom kole play-off by pre ne bolo sklamaním. Prvé tímy zo svojich skupín sú priamo nasadené do štvrťfinále.

Do play-off ide v sobotu ráno aj turnaj „open“. V ňom bavila D-skupina, v ktorej každý bodoval a nikto nebol stopercentný. Slavia Praha i Mútne sú s dvomi nerozhodnými výsledkami remízovými kráľmi a kým „zošívaných“ to v súčte s jedným víťazstvom usadilo na čele, Oravčania sú poslední. Naopak, najdominantnejšie sú dosiaľ partie AIK Kattohaikaras a Gymnázium Chomutov. Prví menovaní doterajšiu konkurenciu zvalcovali v súčte skóre 19:1, druhí 22:5. Samozrejme, nestratili pri tom ani bod. Ten zatiaľ neuletel ani tímom FbK Horní Suchá a Floorball Academy Trnava. Mimochodom, zo 16 trnavských gólov dali dve tretiny Fíni.

Keď už sme v predošlých riadkoch nazreli do individuálnych štatistík, najproduktívnejším hráčom je po dvoch odohraných dňoch Lukáš Nôta s bilanciou 5+12. Útočníka ŠK Lido v „pro“ sekcii naháňa 9-bodový spoluhráč Peter Nehila. Nôta je zároveň suverénne najlepším strelcom, ale to už je naprieč všetkými kategóriami pozícia delená. Rovnako sedem zásahov má aj Tomáš Svačinka zo Slavie Praha. Najviac bodov v otvorenom turnaji nazbieral Dominik Vlček z Kattohaikarasu. Bolo ich jedenásť. Individuálnym štatistikám ženskej súťaže kraľuje Michaela Vršková s Lenkou Červenou. Obe spoluhráčky z Partizánskeho mali na konte po deväť bodov. Vršková je zároveň spolunajlepšou strelkyňou a aj o tento honor sa delí so spoluhráčkou, konkrétne Eszter Szöcs.

Kto dočítal až sem, zrejme sa veľmi teší na plavbu vyraďovacími bojmi. Tak želáme úspešnú cestu!

Aktuálné články