Prvá z trofejí odletela do Nemecka a vypadli dvaja víťazi skupín

Ako je na našom turnaji zvykom, ako prvá končí najatraktívnejšia kategória „pro“ s veľkým sobotným finále. V ňom si dvojica účastníkov pripravila krásne a dramatické predstavenie a súboj dvoch najlepších zvládol ten, ktorý si počínal o máličko lepšie aj v základnej časti. Zvyšné dva turnaje preriedili počet ašpirantov na triumf na osem respektíve štyri.

Elitná kategória tento rok bez debát musela baviť aj náročných. Bolo to vyrovnané, rodili sa nečakané výsledky, no finále si nakoniec zahrala dvojica mužstiev, ktoré mali najlepšiu pozíciu už po prvom hracom dni. UHC Sparkasse Weissenfels potreboval na istotu finále bodovať vo svojom jedinom sobotnom dueli proti poslednej Viedni, no v „pro“ nie sú žiadne body zadarmo. Húževnatí Rakúšania vstupovali do záverečnej desaťminútovky vo vedení, no Max Gäbler vystrelil gólom na 2:2 žiaduce skóre pre Nemcov. Astra Obwalden následne zdolala bratislavských Sniperov, čím vytvorila tlak na Vítkovice, no mladučká ostravská partia zvládla zápas s Lidom výsledkom 6:2 a zaistila si druhé miesto. Švajčiarski zverenci Jakoba Arvidssona a Petra Klapitu dostali do rúk bronz, Snipers skončili na štvrtom mieste, Lido až piate a Wiener Floorball Verein skončil na chvoste. Právo uzavrieť túto časť turnaja tak dostala „dvadsiatka“ 1. SC Tempish Vítkovice a Weissenfels. Finále bolo silným déja vu prvého vzájomného zápasu, kde Nemci viedli o dva góly, Česi vyrovnali, no v závere ukázal pevnejšie nervy celok z Burgenlandu. Zlatý gól strelil Jekabs Keišs a majster Nemecka sa tak vracia z Bratislavy s trofejou pre najlepší tím.

Veľmi ďaleko je aj ženský turnaj, ktorý sa v nedeľu dostane k slovu tesne pred obedom, kedy sa zodvihne semifinálová opona. Na dvoch javiskách prebehne čosi z královohradeckého a trenčianskeho folklóru, zatiaľ čo súbežne prebiehajúce predstavenie eliminuje jedného z dvoch veľkých favoritov na celkový triumf. NTS FK-ZŠ Nemšová sa síce patrične potrápil s maďarskými Cartoon Heroes, ale zlomil ich výsledkom 5:4. Následne už bol proti Fiľakovu presvedčivejší a semifinále si zabezpečil výhrou 7:2. Fbc Orel Rtyně v Podkrkonoší „pomstil“ krajanky Rudé dračice a ako priamo nasadený štvrťfinalista zdolal Phoenix Fireball 3:2. V druhom semifinále sa stretávajú víťazky základných skupín A a C. FBK Harvard Partizánske vyhral nad Snipers Bratislava 4:0 a bezproblémový postup sa urodil aj v prípade Tempish Old Stars, ktoré vyhrali nad Hurikánom 6:1.

Časť turnaja „open“ ešte počíta s osmičkou tímov. Chýbajú tam už dvaja víťazi svojich skupín, namiesto ktorých si pozíciu zaslúžili nižšie nasadené partie. KŠFM Innebandy vyhrali v základnej časti len jeden zápas, no v play-off pridali dva, vrátane nečakaného skalpu Horní Suchej. Z kola von je aj Trnava, ktorá stroskotala na Drobcoch GKS. Naopak, FBK Spartak Hluk, AIK Kattohaikaras, Gymnázium Chomutov a FBC Slavia Praha stále nespoznali chuť prehry. Slavia s Chomutovom dokonca spoločne tvoria štvrťfinálovú dvojicu a ich šláger prebehne hneď ráno. Preto nemeškajte do haly. Bude čo sledovať!

Aktuálné články