Nekompromisný žreb namiešal skvelé zápasy od úvodného dňa

Plavba so 42 zúčastnenými družstvami a trojciferným počtom zápasov sa môže začať! Vo štvrtok sa rozbieha nová edícia Slovak Floorbal Cupu, v ktorej sa známe a úspešné slovenské tímy môžu porovnať s konkurenciou spoza hraníc. Veď do nášho hlavného mesta zavíta špička z Rakúska, Nemecka či Maďarska. Siahli sme po osvedčenom formáte s tromi kategóriami, z toho vo dvoch s play-off, a sobotným atraktívnym záverom elitného turnaja, ktorý sa podarilo naozaj nabiť.

V ženskej časti akcie sa už v základnej skupine môžeme tešiť na stretnutie zlatého a bronzového tímu z minulého ročníka – Harvard Partizánske verzus Rudý Dračice Týn nad Vltavou, bratislavské derby Hurikánu so Snipers aj bitku florbalových veteránok s majsterkami Slovenska spred troch rokov, keďže „Céčko“ skríži florbalky Tempish Old Stars a Nemšovej.

Nekompromisný bol žreb na viacerých miestach aj v mužskom turnaji „Open“. Už na úvod na seba totiž narazia minuloroční finalisti – Tigers a Falcons Stará Ľubovňa. Bronzoví Drobci GKS sa dostali do zoskupenia „neznámych tímov“, ktoré ešte v týchto zloženiach na SFC nežiarili, no o to zradnejšia situácia to môže byť. Zaujímavý bude aj pohľad na česko-slovinskú-švajčiarsku skupinu, v ktorej kotví Bällelibeschleuniger Bazilej a Slavia Praha posiela do akcie v jednej kategórii hneď dva výbery. Jednu partiu preveria napríklad Snipers Bratislava, taktiež zastúpení dvojnásobne, hoci ich „Áčko“ hrá o úroveň vyššie.

Chválospevy o sekcii „muži PRO“ ani nemusíme rozpisovať. Jednoducho povedané, kto chce vidieť kvalitný európsky florbal, určite by sa mal prísť do Športovej haly Junácka pozrieť. Starať sa oň bude okrem domáceho šampióna ŠK Lido aj ďalší extraligista Snipers a s nimi zlatom ovenčená Viedeň, Weissenfels, omladina Vítkovíc a švajčiarsky Obwalden.

Aktuálné články