Všetky lode sú v prístave, odpočítavame dni do štartu

Slovak Floorball Cup 2024 s hrdosťou hlási, že všetky tri súťažné kategórie sú obsadené, prihlásených máme 42 družstiev a môže sa začať hrať. Prvé góly padnú o necelých sedem týždňov a pre nás je to priestor prejsť si tento bohatý zoznam a poukázať na zaujímavé partie, ktoré v Bratislave budeme stretávať.

„Pro“ svojím obsadením v minulosti viackrát vyvolal nadšené výrazy tvárí florbalových nadšencov a to sa vydarilo aj teraz. Nedočkavci už skôr vypátrali účasť Astry Obwalden a švajčiarskeho druholigistu so slovenským trénerom Peťom Klapitom dopĺňajú ďalšie tri bomby zo zahraničia - majster Nemecka, majster Rakúska a bronzový tím českej extraligy. Weißenfels bude v novej sezóne v domovine útočiť na zlatý hetrik a formu bude brúsiť práve na SFC. Vítkovice vysielajú výber do 20 rokov, čo pri enormnej kvalite slovenského florbalu pokojne preložíme ako dravejší a motivovanejší tím. Úspechmi namlsaný je aj Wiener Floorball Verein, majster Rakúska v najaktuálnejších troch ročníkoch. Slovenskú vlajku v elitnej kategórii ponesie úradujúci majster Slovenska ŠK Lido Prírodovedec a už tradičný účastník Snipers Bratislava. Hrať sa tak budú klubové zápasy, spĺňajúce veľmi vysoké kritéria.

Otvorený mužský turnaj sa vyznačuje svojou nevyspytateľnosťou. Zvyknú si tam zahrať veľmi kvalitní florbalisti, nápadito zložené partie, šoumeni a rodia sa výsledky všetkého druhu. Nechýbajú víťazi Slovak Floorball Cupu z minulého roka, francúzsky tím Tigers, ich finálový súper Falcons Stará Ľubovňa ani český semifinalista Drobci GKS. Z kategórie „starých známych“ je Jelita, Kattohaikaras, Blue Horses Stochov, FBK Spartak Hluk či Tvoje Máma. Tu len veľmi stručne: borci, sme radi, že vás to s nami baví. Aj „Open“ bude mať medzinárodný rozmer a konkurenciu dopĺňajú okrem Francúzov, Slovákov a Čechov aj Slovinci a Švajčiari.

Aj dámske zloženie je národnostne celkom pestré. Z dvanástich družstiev je rovná polovica slovenská. Primiešali sa Češky, Rakúšanky, Maďarky aj Poľky. Rudý Dračice Týn nad Vltavou nám svoju kvalitu ukázali už minulý rok a známou značkou sú aj naše južné susedky Phoenix Fireball. Zaujme aj novotaržské MMKS Podhale, ktoré sa v dávnejších dobách objavovalo aj na Euro Floorball Cupe a jeho odchovankyňou je napríklad Dominika Buczeková. U žien sme však zvyknutí, že kvalitu netreba hľadať v zahraničí. Prihlásili sa obhajkyne prvenstva FBK Harvard Partizánske a nechýba ani tím, ktorý bez okolkov označujeme ako domáci, hoci v nových farbách Tempish Old Stars.

Slovak Floorball Cup vám už siedmy rok pripravuje možnosť kvalitnej florbalovej konfrontácie so zaujímavými súpermi zo Slovenska i zahraničia. Pre vás je to však zároveň skvelá možnosť na utuženie kolektívu, čo môžete robiť po svojom, no pár tipov predsa máme. Vyhliadka z 95 metrov vysoko situovaného Ufa je naozaj výnimočná a začiatkom augusta aj s peknou zľavičkou. Galéria optických ilúzií 3D Land zase poteší priaznivcov umenia 21. storočia. Za štvrtinovú cenu si môžete zahrať bowling v elitnom slovenskom centre a dokonca za polovičnú cenu sa dá vyskákať a zabaviť do zbláznenia. Viac sa dočítate v našej sekcii Program.

Do pozornosti dávame ešte jeden dôležitý fakt! V čase SFC 2024 bude pri neďalekom jazere Kuchajda prebiehať Olympijský festival mládeže plný športu s fanzónou, ladenou na OH v Paríži aj premietanými florbalovými zápasmi z kategórie „pro“, hudobnými vystúpeniami, slávnymi slovenskými športovcami, gastronomickými stánkami a množstvom aktivít. Pre nás je to partnerská akcia a práve tu bude situovaný obľúbený nájazdový Shootout Challenge a aj novinka – delovka. O tom, ako nabiť kanóny vo svojich rukách, si napíšeme čoskoro. Ostaňte naladení!

Aktuálné články